Een stukje van een leerling

 

Ik was 4 toen ik met Chinese  les  begon bij Chinese School Apeldoorn. We begonnen eerst met pinyin, want met behulp van pinyin kan je het woord mee lezen anders moet je een heel karakter onthouden en dan moet je het ook uitspreken. Dat wordt te veel en daarom heb je pinyin nodig. Ik vond het in het begin lastig, maar als ergens pinyin staat kan ik het zo lezen. Maar ik wou meer uitdaging, dus ik ging karakters leren schrijven en leerde eerst de basis strepen. Ik vond  leuk om chinees te leren,   want het is een soort van tekenen en het ziet er sierlijk uit. Tevens vindt ik de geschiedenis en cultuur van China  erg interessant.Het uurtje chinees met juf Li李老师 is altijd erg gezellig en bovendien ook leerzaam.

In de toekomst wil ik nog graag naar China 中国 op vakantie en misschien daar werken en dan kan ik wat ik nu heb geleerd gebruiken.

Naast Chinese les volg ik ook nog pianoles, ik kan zelfs een Chinese liedje op de piano spellen, het liedje heet 梁祝.

 

PS: Ga naar de Chinese School Apeldoorn, zelfs tijdens de pauze is het leuk (lekker buiten spelen of als het regent een spelletje met zijn alle binnen spelen). Het is altijd gezelig

 

Groetjes, 丽丽