Vertaalwerk 翻译

Als Chinese School Apeldoorn kunnen wij u voorzien van een professionele vertaling/vertolking van en naar het Chinees. Voor diverse klanten vertalen/vertolken wij dagelijks van en naar het Chinees. Ons team geeft u graag inzage in onze referenties. Dankzij de ervaring van onze Chinese vertalers is de Chinese School Apeldoorn uitstekend in staat probleemloos en secuur te vertalen en of te vertolken.

 

Voor Chinees vertalen kent een goede vertaler de dialecten en weet in welke regio welke taal leidend is. China is een groot land met een belangrijke economie. In China spreken ze veel verschillende talen. De vakbekwaamheid van onze vertalers staat bij ons daarom ook centraal.

De talen van China

 

Taalkundig gezien zijn er in China verschillende talen. Het standaard mandarijn wordt gezien als de standaard-taal in China en Taiwan. Maar kijken we bijvoorbeeld in en om Hong Kong dan is de voertaal veelal standaard Kantonees. Onze Chinese vertalers kennen deze verschillende talen en weten welke taal of dialect waar in China gesproken wordt. Een beëdigde vertaling van het Nederlands naar Chinees of omgekeerd behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

 


Offerte Chinees vertalen

 

Wilt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen? Mail ons dan het aantal woorden of stuur de documenten mee, zodat wij de woorden voor u kunnen tellen. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 06 11409787.

 


Informatie over China

 

Sinds de Chinese Burgeroorlog bestaat China uit twee verschillende republieken.

Volksrepubliek China (gewoonlijk China genoemd) omvat het vasteland van China en de speciale bestuurlijke regio’s Hongkong en Macau. Deze beide laatste regio’s werden in 1997 respectievelijk 1999 weer deel van China. Hongkong was daarvoor een Britse kolonie en Macau een Portugese kolonie.

Republiek China (gewoonlijk Taiwan genoemd) is de voortzetting van de republiek. Voor de Chinese Burgeroorlog besloeg dit een groot deel van het Chinese vasteland. Nu bestaat het nog slechts uit het eiland Taiwan en enkele kleinere eilanden. Dit zijn o.a. de Pescadores en verder ook nog de Matsu-archipel en Quemoy (inclusief Wuciou). Deze liggen vlak voor de kust van de Volksrepubliek.

 


Honderden talen

 

In China worden honderden verschillende talen gesproken. De meeste daarvan zijn dialecten, die tot de Chinese talen gerekend worden, die onderling niet worden begrepen. Uit politieke of culturele overwegingen vermijdt men echter de term ‘talen’ en wordt het begrip fangyan vertaald met dialecten.

(bron: Wikipedia)