Mijn Zomerkamp in Beijing

Afgelopen zomer was ik met mijn Chinese School Apeldoorn naar Beijing geweest, om daar mee te doen aan een  taal- en cultuurkamp van ongeveer twee weken. Mijn motivatie hiervoor was om beter Mandarijns te leren spreken en iets van de Chinese cultuur mee te pikken, aangezien ik zelf daar niet veel van mee krijg in Nederland.

 

Eenmaal aangekomen in Beijing was het Chinese klimaat gelijk te merken, het was op dat moment zelfs boven de 30 graden op het vliegveld. Behalve dat het een keertje behoorlijk regende, bleef het aan de warme kant. Toen we op het campus van de Beijing Language and Culture University (BLCU) arriveerden, waar we twee weken zouden overnachten, werden we verwelkomt en kregen we een introductie van de organisatoren van de zomerkamp.

Het programma was volgepland met allerlei activiteiten en excursies, zo gingen we bijvoorbeeld naar de Chinese Muur en naar Tian’an’men, waar we rondleidingen kregen. Daarnaast leerden we vooral ook kennis te maken met Chinese kunst, zoals het kalligraferen en het schilderen.

 

Wat ik zelf het interessantste en leukste vond was het kijken naar de Chinese acrobaten: het was een uur-durende optreden waarin acrobaten allerlei dingen deden, zoals het balanceren op een ronddraaiend rad in de lucht en met meerdere motoren in een kleine bol rondrijden. Daarnaast leerde ik ook heel veel nieuwe mensen kennen, er waren bijvoorbeeld ook mensen uit Spanje, Amerika, Thailand en Italië.

Uiteindelijk hadden we op de laatste dag voordat we weer terug naar huis gingen een afsluitingsceremonie, waar ieder land een kleine optreden voerde, en waar we tenslotte een korte filmpje te zien kregen met foto’s en video’s van onze weken in China.